Zavičajni muzej obeležava 30 godina rada

Zavičajni muzej Priboj, nizom programa koje organizuje u saradnji sa Domom kultrure Priboj, obeležiće 30 godina rada. Odlukom SO Priboj 29.06.1990. godine osnovan je Zavičajni muzej, čija je osnovna delatnost izučavanje, čuvanje, sakupljanje i prezentacija umetničko-istorijskih dela i kulturne baštine opštine Priboj.

Obeležavanje jubilarne 30 godišnjice od osnivanja počinje u ponedeljak 29. juna otvaranjem Izložbe mladih pribojskih slikara u Galeriji Zavičajnog muzeja u 19 časova. Nakon toga biće izvedena monodrama „Zoran Radmilović“ u Amfiteataru Zavičajnog muzeja u 20 časova. Ova monodrama je priča o jednom od naših najboljih i najpopularnijih glumaca, ispričana iz perspektive glumca koji je opsednut likom i delom velikog Zorana Radmilovića.

Glumac pokušava da odigra monodramu o Salijeriju, ali odustaje jer ga stalno proganja lik Zorana Radmilovića. Na ovoj paraleli Salijeri – Mocart glumac (u ovom slučaju Ivan Tomašević) – Zoran Radmilović je izgrađena ova komična priča o problemu velikog broja umetnika koje su, zbog par genija, proglasili za mediokritete.

Program se nastavlja u utorak 30. juna koncertom Gorana Takića Tola u Amfiteataru Zavičajnog muzeja u 20 časova.

U četvrtak 2. jula biće izvedena pozorišna predstava „Ostrvo“, Šabačke industrije kulture, u Amfiteataru Zavičajnog muzeja u 20 časova. Predstava “Ostrvo” je dramatizovani roman Meše Selimovića, obliokovana kao duo drama, u interpretaciji glumaca iz Šapca Ivane Terzić i Bratislava Jankovića. Predstava je rezultat saradnje Šabačke industrije kulture i Narodnog pozorišta Priština.


Ulaz na sve programe je besplatan, a ukoliko vremenski uslovi ne budu odgovarali za održavanje programa na otvorenom biće premešteni iz Zavičajnog muzeja u Dom kulture.

Pribojski Portal