U Sastavcima održane 59. Omladinske seoske igre

Uprkos pandemiji, tradicija je nastavljena i ovog Prvog maja. U centru MZ Sastavci, održana je jedinstvena manifestacija na ovim prostorima, Omladinske seoske igre, i to po 59.put. To je svojevrsna smotra sporta i mladosti pribojskih sela, koja nije imala prekide u svom trajanju. I ove godine mladi su se nadmetali, u starim, čobanskim disciplinama, koje se tako i čuvaju od zaborava.

Ove godine, zbog panedemije nije bilo posebnog druženja, na koji su ovde mladi navikli, ali je zato bilo žestokog “druženja” na sportskim terenima. Oko 80 takmičara, devet disciplina i isto toliko atrakcija. Uživali su i takmičari, ali i malobrojna publika. Mladost je pokazala i snagu i brzinu, veštinu i umeće.

Skok u dalj iz mesta, bacanje kamena s ramena, prevlačenje štapa odnosno klipka, nadvlačenje konopca, prevlačenje ruke, savladavanje prepreka na poligonu, imali su svoju i draž i neizvesnost, a ništa manje pažnje nije plenila ni kombinovana odbojka devojaka i momaka, uvek atraktivan fudbal ili igra na 64 polja.

Iz preventivnih razloga izostala je možda najatraktivnija disciplina – narodno rvanje.

Ekipa sela Batkovići, treći put uzastopno postala pobednik OSI, kojoj je uz pehar, pripala i nagrada Opštine od dva miliona dinara kroz infrastrukturu, i plasman na regionalno takmičenje Seoskih igara Srbije.

Drugo mesto zauzela je ekipa sela Sočice, dok je treće mesto osvojila ekipa Sjeverina.

Domaćin učesnicima Igara i ove godine bila je MZ Sastavci, uspešni organizatori bili su Sportski savez Priboj i Sportski savez Srbije, a pokrovitelj je, kao i do sada, bila Opština Priboj.

Pribojski Portal