Stefan Jevtović pobednik 8. festivala „Dani Danila Lazovića“

Proglašenjem najboljeg studenta u govorenju poezije, u Priboju je u subotu veče, 25. septembra, završen je 8.festival „Dani Danila Lazovića“, u organizaciji Doma kuluture i Zavičajnog muzeja, a pod pokroviteljstvom opštine Priboj.

Pobednik Festivala u konkurenciji 11 studenta, sa isto toliko akademija iz Srbije i regiona, je Stefan Jevtović, student glume u Beogradu, inače rodom iz grada Užica.

Povelju Danilo Lazović uručio mu je predsednik stručnog žirija prof.dr Radovan Knežević, a novačanu nagradu od 1000 evra, predsednik opštine Priboj, Lazar Rvović.

„Utisci su fenomenalni. Radujem se pobedi na festivalu, koji nosi ime velikog glumca, kakav je bio Danilo Lazović, a još više novim susretima, poznanstvima i prijateljstvima, koje sam stekao tokom festivala. Hvala Priboju.“, rekao je Stefan Jevtović, pobednik 8. festivala „Dani Danila Lazovića“.

Festival se organizuje u čast barda jugoslovenskog i srpskog glumišta, velikog glumca i šmekera, Danila Lazovića, koji je prve glumačke korake napravio baš u Priboju. Festival prošle godine nije održan zbog pandemije korona virusa, a ove godine je trajao, od 22. do 25. septembra.

Tokom četiri dana, pribojska publika uživala je u izložbama, muzičkim koncertima, pozorišnim predstavama, performansima i izložbama knjiga i filma. Učešća su uzeli poznati glumci, muzičari, pevači.

Tako su Pribojci i Pribojke, tokom festivalskih dana, bili u prilici da vide glumce i glumice Daru Džokić, Ivu Štrljić, Tijanu Maksimović, Isidoru Minić, Branku Šelić, Vladana Savića i Vesnu Stanković, pevače Zoranu Iđuški i Vladimira Preradovića Lorda i Kristinu Savić, mladog pesnika Marka Miloševića.

Poslednjeg dana Festivala, na otvorenom, ispred Doma kulture, nastupio je kvartet gudača, a tokom završne i takmičarske večeri, gost glumac bio je Andrija Milošević, muzički gost bila je glumica Mina Lazarević, dok je domaćin festivala bio glumac Andrija Kuzmanović.

Kulturni poslenici, organizatori i građani Priboja, prezadovoljni su održavanjem ove prestižne manifestacije, odzivom učesnika i kvalitetom programa.

„Presrećan sam što je još jedan festival uspeo i što je sve funkcionisalo kako treba. Ponosan sam na sve učesnike, hvala lokalnoj samoupravi i svima onima, koji su dali doprinos ovoj manifestaciji. Pribojci su opet pokazali da su najbolja publika. Vidimo se dogodine.“, poručio je glumac Milorad Damjanović, direktor festivala „Dani Danila Lazovića“.

Pribojski Portal