Rekonstrukcija puta od Kokinog broda do Pribojske banje u punom jeku

Rekonstrukcija puta od Kokinog Broda do Pribojske banje od vitalnoj je značaja, jer će se na taj način modernom saobraćajnicom spojiti vodeće turističke atrakcije Zlatar, Zlatibor i Pribojska banja.

Trenutno su završeni radovi na izradi završnog sloja asfalta zbog kojih je na snazi bila obustava saobraćaja, ali se produžavaju radovi na rehabilitaciji kolovoza do 30. juna 2022. godine, u periodu od 7 do 16 časova. Tokom izvođenja radova, saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila, uz semaforsku signalizaciju.

Ovaj putni pravac dugačak je 27 kilometara, od čega je 13 na teritoriji opštine Nova Varoš, a druga polovina pripada Priboju. Na realizaciju ovog projekta se čekalo godinama, jer je opština na Limu dugo bila kao „slepo crevo“ bez dobre saobraćajne veze.

„Priboj je predugo bio izolovan, putna infrastruktura je u očajnom stanju a da bi razvijali privredu, ekonomiju i turizam neophodno je da se ulaže u rekonstrukciju postojećih i izgradnju novih saobrćajnica. Izgradnjom ove deonice nije kraj investicijama jer će naredne godine biti izdvojena dodatna sredstva za sanaciju lokalnih puteva koji su nam jednako važni kao i nacionalne saobraćajnice. Cilj nam je da svaka kuća ima normalne prilaze svojim kućama”, izjavio je ministar saobraćaja Tomislav Momirović.

On dodaje da kada se sve uzme u obzir Srbija je država u kojoj se gradi više brzih saobraćajnica i autoputeva nego u svim zemljama regiona zajedno.

Pribojski Portal / RINA / Foto: RINA