Promocija knjige „Drvo zavičaja (pribojski pesnički krug)“ otvara Limske večeri poezije

Limske večeri poezije počinju 22. decembra promocijom knjige „Drvo zavičaja (pribojki pesnički krug)“ čiji je autor Mirko Ikonić, pribojski pesnik i profesor srpskog jezika. Ovo 49 izdanje manifestacije po kojoj je Priboj prepoznatljiv na književnoj mapi naše zemlje, a i u regionu, otvoriće promocija antologije pribojskog pesništva.

Antologijski izbor pesničkog stvaralaštva u Priboju priredio je pesnik Mirko Ikonić, koji je u ovom delu objedionio pesme 39 autora, među kojima se nalaze neki i iz srednjeg veka. Knjigu otvaraju pesme nepoznatog autora iz 14. veka koji je živeo u Polimlju, a završava se pesmama mladog pesnika Alekse Nikačevića. U antologiji se mogu naći pesme Ruždije Krupe, Rasima Ćelahmetovića, Nadežde Vitorović, Radmile Trišević, Ismeta Čivgina, Dragojla Drčelića i drugih.

Limske večeri poezije iznedrile su mnoge pesnike, a petoro njih iz Priboja su pobedili na ovoj manifestaciji i njihovi portreti nalaze se na koricama ove knjige, to su Ruždija Krupa, Mirko Ikonić, Milutin Romandić, Svetlana Ratković i Nikola Anđić. Izdavač knjige „Drvo zavičaja (pribojski pesnički krug) je Dom kulture „Pivo Karamatijević“ Priboj.

Na promociji knjige, pored autora, će govoriti pribojski pesnici čije su pesme zastupljene u zborniku i književnik i pesnik Milijan Despotović. Promocija je zakazana za 19 časova u Biblioteci Mašinsko-elektotehničke škole Priboj.

Pribojski Portal