Program narodne tradicije „Zvuci sa izvora“

Dom kulture Priboj prirediće za svoje posetioce program „Zvuci sa izvora“ na kojem će se predstaviti narodna tradicija Srba i Muslimana odnosno Bošnjaka našeg kraja. Pored domaćina Pribojaca u programu će učestvovati komšije iz Rudog, Prijepolja, Nove Varoši i Zlatibora. Program je zakazan za 30. novembar u 18 časova u Velikoj sali Doma kulture.

Narodnu tradiciju, stare priče, adete i običaje uz izvorne zvuke predstaviće preko 30 izvođača među kojima će se naći najpoznatija pevačka grupa na ovim prostorima „Jabuka“ iz Prijepolja, pevački parovi iz „Društva za negovanje tradicionalnog pevanja izvika“ iz Nove Varoši, muške i ženske pevačke grupe „Društva guslara Priboj“. U bogatom programu čuće se zvuci harmonike, frule, gusla, šargije, klaneta, klarineta i okarine, sve uz staru izvornu pesmu, sevdalinku, zdravice i seoske dosetke.

Između ostalih u programu učestvuju frulaš iz SPKD „Prosvjeta“ Rudo Draško Spasojević, harmonikaš Edo Šemović, klanetista Šain Šemović, guslar Mujo Omerović, svirač na okarini Vito Nikačević, a prave narodne pesme pevaće Sara Ječmenica i Vesna Šaponjić. Narodne mudrosti, doosetke i seoske šeretluke prosipaće Milutin Šalipur.

Cena ulaznice je 100 dinara.

Pribojski Portal