Prijavite dete elektronski u predškolsku ustanovu – eVrtić

U cilju smanjenja administrativnih tereta, Vlada Republike Srbije je usvojila niz mera, koje će olakšati birokratske poslove, uštedeti vreme, ali i olakšati građanima, obavljanje poslova, za koje su do juče morali lično da dođu u određenu ustanovu.

Elektronska uprava vam omogućuje da veliki broj administrativnih poslova završite daleko komfornije iz svog doma, kancelarije, ili čak u pokretu, putem mobilnih uređaja, tako da vam ostaje više vremena za stvari koje su zaista bitne.

Usluga eVrtić predstavlja elektronsku prijavu dece za upis u predškolske ustanove. Roditelji više ne moraju da odlaze na razne šaltere prilikom prijave dece u predškolske ustanove, već prijavu mogu da obave elektronski na Portalu eUprava.

Od marta meseca 2020. godine ova usluga je dostupna u 140 gradova i opština (158 Predškolskih ustanova) kao lakši, brži, potpuno elektronski i besplatan način prijave dece za upis u predškolske ustanove.

Elektronsko podnošenje prijave se vrši jednostavnim popunjavanjem online obrasca, a prilaganje izvoda iz matične knjige rođenih, prebivališta i uverenja o zaposlenju nije potrebno, jer se podacima pristupa automatski.

Uštedite svoje vreme i popunite onlajn prijavu na linku.

Pribojski Portal