Potpisan ugovor za zamenu toplovoda

Radovi na izgradnji gradske toplane na biomasu u Priboju odvijaju se po planu, a uporedo se realizuju i druge projektne aktivnosti.

U sredu, 29.aprila u Ministarstvu rudarstva i energetike, potpisan je ugovor između JP “Toplana” iz našeg grada i preduzeća “Konvar” iz Beograda, kao izvođača radova. Ugovor je potpisao Zoran Ratković, direktor pribojske toplane, a ovom činu prisustvovao je i zamenik predsednika opštine Priboj, Saša Vasilić, koji kaže da se na ovaj način zaokružuje izgradnja novog sistema daljinskog grejanja u Priboju.

„Iako svi pričamo o novoj toplani, bez rekonstrukcije podstanica i zamene toplovoda, ne bi bilo pravog efekta ni kvalitetnog novog sistema daljinskog grejanja u Priboju.“, ističe Vasilić i dodaje da već postoji veliko interesovanje za novim priključcima, što je dobro, jer toplana ima kapacitete, a građani će imati kvalitetno grejanje svih 24 sata.

Pripremni radovi na podstanicama, koje izvodi preduzeće Energotehnika -Južna Bačka, već su u toku, a uskoro se očekuje i početak radova na zameni toplovoda. Sve bi trebalo da bude gotovo do početka oktobra i nove grejne sezone. Ukupna vrednost nove gradske toplane na biomasu, sa toplovodom i podstanica ma, iznosi 7,6 miliona evra.

Pribojksi Portal