Poseta delegacije Naučno-tehnološkog parka Čačak

Saradnja u oblasti inovacija, razvoja i unapređenja tehnologije, saradnja u oblasti podrške inovativnim startap idejama i međusobna podrška u promociji aktuelnih programa, samo su deo Memoranduma o poslovno-tehničkoj saradnji, koji će uskoro potpisati predstavnici Naučno-tehnološkog parka Čačak i Opštine Priboj, odnosno Regionalnog inovacionog Startap centra u našem gradu.

U funkciji pripreme ovog Memoranduma, u Priboju je 28. septembra, boravila delegacija iz Čačka, koju je predvodio Mirko Pešić, vd direktora Naučno tehnološkog parka.

Regionalni inovacioni Startap centar u Priboju, posle javnog poziva ovog proleća, ima i svoje prve korisnike, a da bi u njemu zaživele brojne inovativne i preduzetničke ideje, neophodna je saradnja kako sa privredom i preduzetnicima, sa IT sektorom, tako i sa srodnim organizacijama.

„Naučno tehnološki park u Čačku postoji već 10 godina i ozbiljna su institucija. Mi smo već bili kod njih u poseti i siguran sam da imamo od njih šta i da naučimo i da “kopiramo”, kako bi i u našem Startap centru bilo realizovano što više inovativnih i preduzetničkih ideja, a time stvoreno i što više startap kompanija.“, rekao je Danilo Prijović, koordinator Regionalnog inovacionog Startap centra u Priboju.

Dosadašnjom saradnjom sa Startap centrom u Priboju zadovoljni su i predstavnici čačanskog Naučno-tehnološkog parka i veruju da svaki kontakt, svaki razgovor i svaki novi susret, doprinose širenju poslovnih vidika.

„Startap centar u Priboju ima odlično uređen prostor i savremenu opremu, što je značajan preduslov za buduće korisnike vaših usluga.“, istakao je Mirko Pešić, vd direktora Naučno tehnološkog parka Čačak, i dodao da će sa svoje strane pomoći, koliko im to znanje i iskustvo omoguće, da u ovom predivnom prostoru svoje inovacione ideje razvije što više mladih Pribojaca, ali i budućih preduzetnika iz okruženja, jer u ovako povoljnim uslovima, dobra ideja se lako “primi” i onda vrlo brzo preraste u uspešnu startap kompaniju.

Pored saradnje na realizaciji državnih projekata, formiranju i umrežavanju startap kompanija, dve delegacije dogovarale su i prve međusobne konkretne mini projekte, od startap kampova, za šta po njihovim rečima Priboj ima sve uslove, do edukativnih radionica za mlade, koji imaju svoje ideje, a ne znaju kako da ih realizuju, do promotivnih aktivnosti, odnosno prezentovanja već uspešnih startap kompanija.

Pribojski Portal