Pomozimo izgradnju hrama Vaznesenja Hristovog u Bučju

U samom centru pribojske MZ Bučje, gradi se hram vaznesenja Hristovog, koji uz blagoslov Njegovog preosveštenstva vladike Mileševskog, gospodina Atanasija, gradi verujući narod ovoga kraja.

Za izgradnju ovog hrama, osnovan je i Građevinski odbor za izgradnju hrama Vaznesenja Hristovog u Bučju. Hram se gradi pored zgrade osnovne škole, koja se rekonstruiše u Školu u prirodi za boravak dece i imaće i turistički značaj.

Foto: Građevinski odbor za izgradnju hrama Vaznesenja Hristovog u Bučju

Još 2020. godine, kupljeno je zemljište za izgradnju i iste godine izliveni su temelji, koje je juna 2021. godine osveštao Vladika Atanasije, nakon čega je krenula izgradnja. Prva liturgija, u još nedovršenom hramu, a uz prisustvo većeg broja vernika služena je na Spasovdan, 2. juna ove godine.

Iz Građevinskog odbora pozivaju sve ljude dobre volje koji žele i imaju mogućnosti da doprinesu izgradnji hrama Vaznesenja Hristovog u Bučju, da svoje uplate izvrše na namenski račun Građevinskog odbora z aizgradnju hrama Vaznesenja Hristovog u Bučju, u Banci Poštanska štedionica: 200-3205040101945-66 ili da kontaktiraju predsednika Građevinskog odbora, Marka Janjuševića, na telefon +381642066826 ili na mejl markojanjusevic@yahoo.com.

Foto: Građevinski odbor za izgradnju hrama Vaznesenja Hristovog u Bučju

„Gradeći hram izgrađujemo sebe. Ugradite i Vi veri i ljubav u hram Vaznesenja Hristovog u Bučju”

Pribojski Portal / GZS / Foto: Građevinski odbor za izgradnju hrama Vaznesenja Hristovog u Bučju