Počele pripreme za Ginisa: Na 14. Sačijadi Pribojci i Novosađani potpalili nezvanično najveći sač na svetu

Kada se udruže Novosađani i Pribojci, druženje je zagarantovano, a samim tim i jedna od manifestacija koju su zajednički pokrenuli, Sačijada u Priboju. Ova ekipa potpalila je nezvanično najveći sač na svetu sa oko 120 kilograma jagnjetine i najavila ozbiljne pripreme za Ginisa.

U saču prečnika dva metra, oko četiri sata krčkala se jagnjetina zajedno sa povrćem kako bi se ovaj gurmanski specijalitet predstavio na 14. po redu manifestaciji Zlatni sač.

Najveći sač na svetu prečnika 200 cm i kapaciteta 500 litara pravljen je u Beogradu, jagnjetina je iz okoline Priboja, a da bi bio vrhunskog ukusa, pobrinuli su se kuvari iz Novog Sada.

Druženje Pribojaca i Novosađana nastavljeno je na Uvačkom jezeru, a sudeći po organizaciji ,ovaj tandem već je spreman za narednu godinu kada će najveći sač na svetu i ono što se u njemu krčka završiti u Ginisovoj knjizi rekorda.

Druženje, pre svega, 14. Sačijada u Priboju, Foto: GZS
Foto: GZS

Pribojski Portal / GZS