Panja Glava postaje lepše mesto za odmor i rekreaciju

U prigradskom naselju Panja Glava, lokalna samouprava ovog leta dosta je uradila na putnoj infrastrukturi, ali i za sportiste, rekreativce, ljubitelje prirode.

Na predivnoj koti odakle se kao na dlanu vide oba dela Priboja, na svojevrsnom vidikovcu, koji je obrastao borovom šumom, izgrađen je sportski teren za fudbal i košarku, ali postavljen i parkovski mobilijar za najmlađe, kao i klupe za odmor u prirodi.

Individualnu stambenu izgradnju Panje Glave nije svojevremeno, u dovoljnoj meri, pratila komunalna infrastruktura, ni društvena nadgradnja. Bez obzira na posledice tranzicije, ovo je i dalje živo naselje, gde ima dosta mladih, pa lokalna samouprava poslednjih godina čini napore, da dosta realnih, životnih i pre svega komunalnih, ne problema nego potreba, reši i to u najvećoj meri.

Tako je gornji deo ovog prigradskog naselja, odnosno krakovi Ulice Partizanski put, ovog leta, revitalizovan sa oko 1300 kvadrata novog asfalta, a asfaltnom masom presvučeno je i novih 140 metara puta, čime se u ovom delu naselja izbegava dosadašnji uspon i stvara mogućnost i kružnog puta za Novi ili Stari Priboj. Sredstva i za ovu investiciju obezbedila je opština Priboj.

Panja Glava je i naselje i, uzvišenje, i brdo, i planina, sa bujnom četinarskom šumom. Ovde su nekada organizovana i skijaška takmičenja, a preko ove kote, žitelji Priboja su svojevremeno i dobili prvi signal nacionalne televizije, TV Beograd, pa RTS, kasnije i mobilnih operatera, a od ovog leta, zahvaljujući razumevanju lokalne samouprave, ostvaren je dugogodišnji san mnogih generacija. Panja Glava postala je i istinski vidikovac i mesto za odmor i rekreaciju. Za ljubitelje prirode i svežeg vazduha, postavljene su klupe i stolovi za odmor, za mališane tu je parkovski mobilijar, a za sportiste i rekreativce izgrađen je i sportski teren,za mali fudbal,košarku, odbojku ili rukomet.

Panja Glava, dosadašnje izletište i predivan vidikovac, sada je kultivisan prostor za odmor, rekreaciju i uživanje.

Pribojski Portal