Ovo je ćerka pokojnog Danila Lazovića: Ne pojavljuje se u javnosti, a jedna stvar je obeležila njeno detinjstvo:“Tata nas je sklonio s asfalta“

Glumac Danilo Lazović istakao se svojim talentom u mnogim ulogam a koje je odigrao, a jedna od njih je i uloga Šćepana Šćekića u seriji Srećni ljudi, kao i Čerčila u Porodičnom blagu.

Veliki glumac je rođen u Brodarevu, 25. novembra 1951. u radničkoj porodici. Nekoliko godina nakon njegovog rođenja porodica se preselila u Priboj na Limu gde je Danilo završio gimnaziju. Danilo Lazović je bio porodičan čovek koji je iznad svega volio glumu i svoju porodicu.

FOTO: PRINTSCREEN YT

Sa suprugom Brankom, rođenom Cetinjankom sreo se slučajno, ali je on onog trena kada je vidio znao da je ona ljubav njegovog života.

– Mama i tata upoznali su se na Zlataru 1976. godine. On je sa svojom klasom na tamošnjoj smotri govorio stihove, a ona je sa folklorom stigla sa Cetinja da učestvuje u programu. Danilo je sedeo u bašti hotela, dok su tek pristigle Cetinjanke izlazile iz autobusa. Obratio se Nadi Blam: „Je l’ vidiš onu devojku? To će mi biti žena“. Upoznali su se i to je bilo sve – ispričala je mnogo godina kasnije njegova kćerka Jelena.

FOTO: PRINTSCREEN/YOUTUBE

Branka se vratila u Podgoricu gde je studirala prava. Tek pet godina kasnije počeli su da se zabavljaju, a ubrzo su se i venčali. Prvo su dobili kćerku a kasnije još troje dece.

Danilo je bio brižan otac. Na vrhuncu popularnosti, kako bi deca imala što bolje uslove za odrastanje, porodica se iz stana u centru Beograda preselila na Avalu.

– Mislim da je to nešto najbolje što je tata mogao da uradi jer nas je sklonio s asfalta, pa su moja braća i sestra umesto da rastu čekajući lift, uživali u prirodi i zdravom detinjstvu – ispričala je svojevremeno njegova kćerka Jelena.

Jedan od najpopularnijih dramskih umetnika nekadašnje Jugoslavije umro je na snimanju serije „Stižu dolari“ 25. marta 2006. godine.

FOTO: PRINTSCREEN/YOUTUBE

Pribojski Portal / Kurir.rs