Opština Priboj podelila još 120 besplatnih autosedišta za decu

U cilju podizanja nivoa bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, a pogotovu naših najmlađih sugrađana, Opština Priboj je preko Saveta za bezbednost saobraćaja, ovih dana, privela kraju podelu još 120 besplatnih autosedišta za decu.

Pravo učešća na konkursu, uz potrebnu dokumentaciju, imala su deca rođena u prethodnoj 2019.godini i deca rođena u 2020.godine, do 29.maja, do kada je i trajao konkurs.

Do sada je, za prethodne tri godine, podeljeno ukupno 320 zaštitnih autosistema za decu, od kojih je 300 finansirala Opština Priboj, a 20 autosedišta je donacija Agencije za bezbednost saobraćaja. Iz Agencije su stigle i pohvale za ovakve akcije lokalne samouprave i Saveta za bezbednost saobraćaja Priboj, koji su, među retkima u Srbiji, nabavljali zaštitne autosisteme za decu u ovim količinama i sprovodili edukaciju svih učesnika u saobraćaju.

U prethodnim akcijama, pre raspodele, stručnjaci Centra za promociju bezbednosti saobraćaja, vršili su edukaciju roditelja o postavljanju i korišćenju autosedišta za decu, a to je ovaj put izostalo zbog pandemije korona virusa i trajanja zaštitnih mera.

Podsetimo, konkurs za raspodelu bio je raspisan još 12.marta, ali je upravo zbog pandemije Kovida 19 i vanrednog stanja, bio obustavljen, pa je ponovo aktiviran 18.maja i trajao je do 29. maja.

Podela autosedišta za decu krenula je 11.juna i obavljana je parcijalno, bez zajedničkog okupljanja.

Pribojski Portal