Održana izložba „Za dug vek-med je lek“

U organizaciji Udruženja pčelara Priboj i Turističke organizacije našeg grada, u Priboju je 24. septembra održana tradicionalna izložba meda i drugih pčelinjih proizvoda pod nazivom „Za dug vek – med je lek“.

Uprkos pandemiji korona virusa, pribojski pčelari su, posle prošlogodišnje pauze, ove jeseni uspeli da nastave tradiciju i organizuju izložbu. Proizvode najmarljivijih stvorenja na svetu izložili su samo lokalni pčelari, a gosti su bili jedino proizvođači opreme iz Kragujevca, Lazarevca i Arilja.

„Zahvljujem Opštini, Turističkoj organizaciji i svim učesnicima, što nastavljamo tradiciju našeg okupljanja. Tokom jeseni će biti realizovan projekat nabavke linije za izradu pogača, koji je sa 500 hiljada dinara pomogla lokalna samouprava.“, rekao je Nikola Miković, predsednik Udruženja pčelara Priboj.

Čast da otvori ovu tradicionalnu manifestaciju pripala je Damjanu Dramliću, članu IO Saveza pčelarskih organizacija Srbije.

Izložba ili sajam meda i drugih pčelinjih proizvoda, za Pribojce je bila prilika da kupe med po dosta nižim cenama, a za pčelare da se okupe, razmene iskustva i druže.

A da i naredna godina bude medna, rodna i plodna, a pčelari i njihove pčele budu zdravo, kroz prigodan program, poželeli su pribojski čuvari narodne tradicije – zdravičari, instrumetalisti i pevači izvornih pesama, članovi Društva guslara „Priboj“.

Pribojski Portal