Održana 16. sednica Opštinskog veća opštine Priboj

Na dnevnom redu 16. sednice Opštinskog veća opštine Priboj, kojom je predsedavao zamenik predsednika Opštine, Saša Vasilić, razmatran je Izveštaj o radu Saveta za bezbednost saobraćaja opštine Priboj u protekloj godini, sa osvrtom na petogodišnju statistiku Agencije za bezbednost saobraćaja na području opštine Priboj.

Prema rečima Draga Drobnjakovića, predsednika opštinskog Saveta za bezbednost saobraćaja, opština Priboj se nalazi u grupi bezbednijih opština u Republici Srbiji, mada i dalje treba raditi na podizanju saobraćajne kulture, kako bi se još više smanjio broj saobraćajnih nezgoda, kako sa smrtnim posledicama, tako i sa težim ili lakšim povredama lica.

Inače, Opštinski savet je jedan od najaktivnijih saveta za bezbednost saobraćaja u Srbiji, a rezultati se vide na delu.

Tako se i u prethodnoj godini, dosta radilo na neutralisanju tzv.crnih tačaka, postavljanjem prinudnih usporivača brzine, metalne zaštitno-odbojne ograde i saobraćajnih ogledala, izgradnjom pristupnih stepeništa i obezbeđivanja autobuskih stajališta.

Pored aktivnosti na terenu, u protekloj godini dosta se radilo i na edukativnom planu, negovanju saobraćajne kulture i poštovanju saobraćajnih propisa kroz podelu Bojanki i Pažljivkovih pravila u saobraćaju za pribojske predoškolce i osnovce, a za sve novorođene bebe u opštini Priboj, obezbeđena su besplatna autosedišta.

Pošto je dosadašnjem Savetu istekao mandat, izabrani su i novi članovi Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na putevima, na mandatni period od četiri godine, u sastavu Drago Drobnjaković, Vidosav Cincovića, Mile Jovanović, Dragan Kojadinović, Vladimir Milinković i Marko Janjušević.

Većnici Priboja, na današnjem zasedanju, bez rasprave, podržali su i izveštaj o radu Opštinskog pravobranilaštva opštine Priboj za 2020.godine, a donet je i zaključak za vlasnike letnjih bašti, tendi na letnjim baštama, zatovorenih izloga i pokretnih objekata, kao što su tezge, aparati za sladolede i kokice, rashladne komore, koji su bili postavljeni u 2020.godini, prema ranije izdatoj saglasnosti, da iste mogu postaviti i u 2021.godini.

Po istom zaključku, Veće neće davati saglasnost za postavljanje montažnih objekata po novopodnetim zahtevima, ukoliko to prvo nisu imali u 2020. godini.

Veće takođe ne daje saglasnost za ponovno postavljanje letnje bašte na trotoaru koji se rekonstruiše, ispred stambene zgrade u ulici 12.januar broj 90 – 94.

Pribojski Portal