Nova trafostanica za nova radna mesta

U cilju unapređenja poslovnog ambijenta u „Industrijskim parkovima” i „Slobodnoj zoni”, Opština Priboj je izgradila trafostanicu snage dva megavata, odnosno dva trafoa po jedan megavat, koji su u pogonu od pre dva meseca i na raspolaganju su sadašnjim i budućim investitorima.

Vrednost investicije je 24 miliona dinara,sredstva su obezbeđena u budžetu Opštine Priboj, a radove je, po tenderu, izvelo preduzeće GAT iz Novog Sada.

Izgradnja nove trafostanice bio je preduslov za obavljanje uspešne proizvodnje pojedinih investitora,pa je na osnovu toga omogućeno zapošljavanje, trenutno, nešto preko 100, a u narednom periodu, još toliko radnika.

Izgradnjom ove trafostanice omogućeno je kontinuirano i sigurno snabdevanje električnom energijom svih korisnika, kao i ravnomerno korišćenje postojećih energetskih kapaciteta u Industrijskim parkovima i Slobodnoj zoni Priboj.

Od početka rada Slobodne zone, 2015. godine, Opština Priboj je planski stvarala preduslove za što povoljniji privredni ambijent, kako za sadašnje, tako i za buduće investitore, izgradnjom i rekonstrukcijom neophodne infrastrukture,pre svega moderne saobraćajnice do Slobodne zone. Potpuno je zamenjena i hidrantska i vodovodna mreža,pa svi korisnici sada imaju sigurno vodsnabdevanje i tehničkom vodom i vodom za piće, a kompletno je sređena i Upravna zgrada, gde je zamenjen krov i sva stolarija.

U Slobodnj zoni Priboj trenutno posluje sedam domaćih i stranih kompanija, dva nova investitora uskoro bi trebalo da izgrade svoje pogone, a ovde je trenutno svoje zaposlenje našlo oko 700 naših sugrađana.

Pribojski Portal / Glas zapadne Srbije / Foto: Kancelarija za odnose sa javnošću opštine Priboj