Nikola je veliki borac, očekujemo da opet stane na svoje noge: Skupljen novac za operaciju mladića iz Priboja kog je pogodio zalutali metak

Priča o Nikoli Perišiću kome se život promenio za samo nekoliko sekundi obišla je Srbiju. Dok je sa porodicom sedeo u dvorištu zalutali metak pogodio ga je u leđa i osamnaestogodišnji mladić ostao je paralizovan. Roditelji su pronašli kliniku u inostranstvu gde je moguće izvršiti neophodnu operaciju, ali je za nju potrebno oko 100.000 evra koje oni nisu mogli da obezbede, a svaki dan je za Nikolu bio veoma važan. Sada iz porodice stižu lepe vesti, jer su se mnogi ljudi ujedinili kako bi pomogli povrđenom mladiću.

„Hvala dragom Bogu, naš Nikola će ponovo stati na svoje noge uz pomoć dobrih ljudi. Prvobitno smo se upisali na listu čekanja na nemačkoj klinici, ali rok za prikupljanje novca u vrednosti od 100 hiljada evra za sedam dana je bio prekratak i zbog toga smo propustili termin za njegovu operaciju. Međutim, nismo odustali i u Švajcarskoj smo pronašli kliniku u kojoj takođe može da se operiše, a tamošnji lekari garantuju da će Nikola stati na svoje noge, a operacija će se uraditi za dosta manje novca“, rekao je za RINU Nikolin otac Krsman.

On dodaje da je operacija je zakazana za 27. maj, nakon čega njegovog sina čeka dve godine rehabilitacije.

„Verujemo da će sve to Nikola prebroditi i ponovo biti onaj veseli i požrtvovani mladić kakvog ga svi mi znamo. On je zaista veliki borac koji je sve ovo podneo junački“, kazao je Krsman.

Pribojski Portal / RINA