Nemačka investicija u Priboju: Radovi na fabrici automobilskih delova se privode kraju

Radovi na fabrici automobilskih delova, u kojoj će biti zaposleno 400 radnika privode se kraju. Prva fabrika koja se iz temelja gradi u Priboju posle 40 godina.

Priboj, grad automobilske industrije, ponovo zauzima svoje zasluženo mesto u sadašnjoj, sve vidljivijoj industrijalizaciji naše zemlje. Grad, koji je, do pre samo par godina bio devastirana opština, sada, sa ovom kao i drugim, mnogobrojnim investicijama, postaje mesto boljeg i lepšeg života.

„Imali smo kao i cela Srbija određenih zastoja zbog svih ovih dešavanja, ali nastavlja se sa realizacijom projekata. U toku su radovi na prvoj većoj fabrici koja se radi posle četrdeset godina, tu se rade kapaciteti za 400 radnih mesta. Ono što je nama najbitnije pored tih 400 radnih mesta, to je što se na jedan način u Priboju uspostavlja tržište rada. Kada uspostavite na pravi način tržište rada, onda se i automatski povećavaju i cene radnika i plate, svaka investicija povlači mnogo toga za sobom“, rekao je predsednik opštine Priboj, Lazar Rvović.  

„Ono što je dobro i gde je država pomogla je da se sačuva FAP, to jezgro i taj potencijal da može da se napravi dobar kamion, što je evidentno, a on je oslobođen svih dugova. Međutim, mi očekujemo da će druga ministarstva da se ponašaju na način kako se ponaša Ministarstvo odbrane, imaju iste nabavke, isti je princip, jer postoji objektivna potreba za tim vozilima. Vi ne pomažete samo Priboju, vi pomažete srpskoj privredi“, podseća on.

Nadam se, ako se ovakav trend nastavi da će se i mnogi naši sugrađani, koji su proteklih godina otišli „trbuhom za kruhom“ vratiti i da ćemo, zajedno, Priboj, ojačati kao što je i nekada bio – izjavio je zadovoljni sugrađanin.

Recept Priboja može se primeniti i na druge opštine Zlatiborskog okruga. Marljivim radom, zalaganjem svake lokalne zajednice – uspeh je zagarantovan.

Pribojski Portal