Najbolja vest za stanovnike Priboja, gužve u saobraćaju postaju prošlost: Završena revitalizacija glavnog magistralnog puta, vozila sada prolaze bezbednije i brže

Kroz plan redovnog godišnjeg održavanja JP „Putevi Srbije“, krajem protekle sedmice, asfaltirane su dve deonice magistrale kroz Priboj, na državnom putu drugog reda A 191.

U pitanju su deonice između dva dela Priboja, od izlaska iz Starog grada do Glišine vode, i druga, od skvera na Mostini do iznad FAP-a, ukupne dužine 720 metara.

S obzirom na veliku frekfenciju saobraćaja, a i na činjenicu da poslednjih decenija ovaj deo puta nije obnavljan, potreba je bila evidentna, a revitalizacija kompletnog kolovoza – neophodna.

Tako je kroz ove radove obuhvaćeno 6000 kvadrata magistralnog puta kroz gradsko područje, širine čak 8 metara, debljina asfaltne podloge je 5 centimetara, za šta je utrošeno oko 750 tona asfaltne mase.

Vrednost radova je 7.531.000,00 dinara, investitor su JP „Putevi Srbije“ a posao su kvalitetno i brzo odradili „Putevi“ Užice. Sve je urađeno za samo par dana, od 15. do 18. juna i nije bilo potpunog obustavljanja saobraćaja.

Podsetimo, za poslednje tri godine magistralni put Priboj – Bistrica, kroz gradsko područje, gotovo u celosti je revitalizovan.

Pre dve godine, asfaltom su presvučene deonice magistrale na prilazima gradu i sa jedne i sa druge strane Priboja, u dužini od oko 1300 metara.

Prošle godine u aprilu, asfaltirana je i deonica magistrale kroz Poljice u dužini od 1264 metra.

Zamenom dela vodovoda na Glišinoj vodi, novembra 2020.godine, novim asfaltnim slojem presvučena je deonica od 247 metara, što je sa asfaltiranjem ovih dana, ukupno nešto preko 3,5 kilometra novog asfaltnog kolovoza na magistrali kroz grad Priboj, što je za svaku pohvalu, i za inicijatore i za investitore, ali i izvođače.

Magistrala kroz Priboj sada je mnogo funkcionalnija i bezbednija za sve učesnike u saobraćaju, ali je i lepša i deluje sređenije, što doprinosi kompletnom, verujemo, povoljnom utisku o našem gradu, pogotovu za turiste ili putnike koji u tranzitu prolaze kroz naš grad.

Uskoro se očekuje i potpuna rekonstrukcija puta Priboj – Bistrica, u dužini od 19 kilometara, a trenutno se radi tehnička dokumentacija.

Pribojski Portal