Nagrade šampionima

Mladi fudbaleri FK „033“ iz Priboja, pobednici su međunarodne završnice Sportskih igara mladih, koje su polovinom avgusta održane u Splitu.

Do međunarodnog finala, pribojski fudbaleri stigli su kao najbolji na državnom prvenstvu Sportskih igara mladih Srbije, pa su kao predstavnici naše zemlje, i na završnom turniru sa fudbalerima Hrvatske i Bosne i Hercegovine, takođe bili bez premca, što je rezultiralo zlatnim medaljama.

Za mlade šampione, njihove trenere, ali i roditelje, lokalna samouprava i Sportski savez grada, priredili su prijem, a pored diploma, stigle su i novčane nagrade. Njihovi utisci iz Splita su za nezaborav.

„Utisci su sjajni. Sve je bilo fenomenalno. Pamtićemo medalje, ali je druženje bilo za nezaborav, hvala Opštini, koja nam je sve ovo omogućila.”, kaže kapiten ovog tima, Stefan Kruškonja.

„Hvala mojim drugarima, koji su se borili muški, a ja sam nastojao da svojim odbranama pomognem da stignemo do cilja i već se spremamo da naredne godine odbranimo titulu.“, poručuje golman ovog tima, Bogdan Tanasković.

Uspeh u Splitu, nije slučajan jer je, i prošle godine, jedna selekcija ovog Kluba, ostvarila plasman na međunarodno finale Igara, odakle se vratila sa medaljama bronzanog sjaja, što je potvrda dobrog rada u klubu, koji vode treneri Mića Vulević i Dule Janović.

Lokalna samouprava je ponosna na svoje sportske dragulje, jer su u pitanju istinske vrednosti ovog grada.

„Deco, vi ste ponos našeg grada, ali i Srbije, vi ste pravi šampioni. I na sportskom polju, ali i van terena, u svom ponašanju. Želim vam da takvi i ostanete, da budete još uspešniji u sportu, ali da postanete i dobri ljudi.“, rekao je predsednik SO Priboj, Boris Mrdović i poručio, da će lokalna samouprava uvek ulagati u mladost ovog grada, jer je to ulaganje u istinske vrednosti.

„Sportski savez Priboja, u svom radu, akcenat daje mladima, pogotovu školskom i predškolskom sportu, a potvrda za to su ovi mladi šampioni.“, rekao je Filip Komarica, predsednik asocijacije sportskih klubova u našem gradu.

Pribojski Portal