Limska književna regata u petak u Prijepolju

U petak, 8. novembra u galeriji Doma kulture u Prijepolju biće održana treća po redu  Limska književna regata, na kojoj će učestvovati pesnici polimskih gradova.

Manifestacija Limska književna regata koju biblioteka ‘’Vuk Karadžić’’ iz Prijepolja realizuje treću godinu za redom, nastala je u okviru projekta ‘’Kultura za Evropu, Evropa za kulturu’’ u programu prekogranične saradnje Srbije i Crne Gore. Iz godine u godinu izaziva sve veće interesovanje i okuplja značajan broj učesnika iz svih polimskih gradova. Regata, prvobitno ima za cilj regionalno povezivanje institucija kulture, pesnika ali i razmenu kulturnih dobara polimskih stvaraoca. Ove godine, predviđen je dvodnevni program koji će početi 7. novembra u Plavu i Andrijevici, a zatim će se 8. novembra učesnici pesničkog karavana zaustaviti u Prijepolju.

Prijepoljskoj publici predstaviće se 13 pesnika. Kormilar treće Limske književne regate biće Enes Halilović, pripovedač, pesnik i dramski pisac iz Novog Pazara. Pored njega, gostovaće i Goran Đerić i pesnik Rasim Ćelahmetović iz Priboja – najavila je Sadija Hodžić, direktorica biblioteke Vuk Karadžić.

PP Media