Kreće besplatan prevoz u opštini Priboj

Opština Priboj od 1. maja, uvodi novinu u javni prevoz putnika – besplatne autobuske linije. Na bazi potreba građana i ekonomske računice, biće uvedene određene besplatne linije na području opštine, tamo gde je moguć autobuski prevoz.

Uvedene su linije u gradskom ali i prema seoskom području. Od lokalnih linija Priboj – Naselje i Bolnica -Priboj, do besplatnih linija prema Sjeverinu, Gornjem Uvcu, Rači, Čemernu, Kaluđerovićima, Sastavcima, zatim Banji, Godinom Potoku, Suvom Polju, Brani, prema Mažićima do gradske deponije, kao i prema Krajčinovićima, Kukurovićima i Kasidolima.

Tačni termini polazaka i dolazaka na odredište, biće istaknuti narednih dana na svim polaznim i dolaznim, kao i međustanicama. Autobusi će biti obeleženi sa natpisom – besplatan prevoz.

Linije su prilagođene učenicima, radnicima, žiteljima pribojskih sela, penzionerima, odnosno svim građanima opštine Priboj. Besplatne linije, na osnovu potreba građana, predložila je opštinska Komisija, koja i zadržava pravo, da na osnovu kasnijih predloga i sugestija i putnika i prevoznika, može izvršiti manje korekcije na pojedinim linijama.

Na ovaj način vraćen je i određen broj nekadašnjih autobuskih linija, pogotovu prema pribojskim selima, koje su prestale da funkcionišu, zbog rentabilnosti, odnosno nedovoljnog broja putnika.

Sredstva za besplatne linije, opština Priboj planirala je u svom Budžetu, koja je inače do sada, kao i sve lokalne samouprave, imala zakonsku obavezu da finansira prevoz učenika osnovnih škola, a značajna sredstva izdvajana su i za besplatan prevoz penzionera preko 65 godina.

Pored njih, na ovaj način, besplatan prevoz imaće i svi ostali građani naše opštine, i to na najfrekfentnijim linijama, a sve će biti finansirano iz zajedničke kase – Budžeta opštine.

Na osnovu javne nabavke, ugovor sa preduzećem Es turs iz Priboja, Opština Priboj, potpisala je na godinu dana, a vrednost ugovora je 10.134.800,00 dinara bez PDV-a.

Raspored besplatnih linija i termine polazaka možete pogledati ovde.

Pribojski Portal