Finalni program 43. Limskih večeri dečje poezije

Završni program i takmičenje mladih pesnika za pobednika 43. Limskih večeri dečje poezije održaće se u Domu kulture u petak 16. aprila u 19 časova. Na finalnom programu predstaviće se šest najboljih, po odluci žirija koji su činili Tode Nikoletić, Jadranka Đerković i Nataša Ivanović.

Ovogodišnji finalisti su:

  • Sanjin Lazić, 8. razred OŠ “Branko Miljković“ Niš, pesma „Lutam“;
  • Rastko Živak, 6. razred OŠ „Nikola Tesla“ Rakovica, pesma „Babe i žabe“;
  • Nina Vuković, 8. razred OŠ “Veljko Drobnjaković“ Risan, pesma „Oči“;
  • Danica Radosavljević, 8. razred OŠ “Đura Jakšić“ Jelašnica, pesma „Sreća“;
  • Jovana Lojanica, 8. razred OŠ „Dimitrije Tucović“ Čajetina, pesma „Biće dobro, ti samo voli“;
  • Aldijan Bahović, 9. razred OŠ „Meksiko“ Bar, pesma „Slavimo mir, ljubav i znanje“.

Na finalnoj večeri, pored mladih pesnika iz Srbije i Crne Gore, publici će se predstaviti i Gost pesnik Branko Stevanović, dobitnik brojnih priznanja u sferi književnosti za decu među kojima su „Dečja knjiga godine“ 52. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga, Nagrada dečjeg čitalačkog žirija „Dositejevo pero“, Nagrada 57. Zmajevih dečjih igara za izuzetan stvaralački doprinos savremenom izrazu u književnosti za decu…

Nagrade za finaliste obezbedili su Dom kulture „Pivo Karamatijević“, Prosvetni pregled Beograd, Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Podgorica, Zmajeve dečje igre i OŠ „Desanka Maksimović“ Priboj.

Drugi dan manifestacije, 17. aprila od 11 časova, rezervisan je za književni susret u OŠ „Desanka Maksimović“ Priboj. Učenici pribojskih škola razmenjivaće pesnička iskustva sa finalistima i pesnicima Brankom Stevanovićem i Todom Nikoletićem.

Svi programi biće organizovani u skladu s preporukama koje se odnose na sprečavanje širenje Kovida 19, pa će broj mesta u sali biti ograničen, a publika će nositi maske.

Pribojski Portal