Ana Bekuta se vratila u rodni Priboj i evocirala uspomene na pokojnog oca i svoje detinjstvo

Bekuta kaže da je detinjstvo asocira samo na lepe i bezbrižne stvari.

Pevačica Ana Bekuta (60) je uvek isticala da je vrlo ponosna na Priboj, mesto gde je rođena i gde je provela svoje bezbrižno detinjstvo, u velikoj i srećnoj porodici.

Ana je pokazala svoju rodnu kuću, pa progovorila o odrastanju, sestrama i pokojnom ocu koji joj mnogo nedostaje i od koga je nasledila talenat za pevanje.

U toj kući sam rođena, imam dve mlađe sestre, Dobrilu i Milinu. Tata, pokojni Branko nije živ već 22 godine, umro je mlad. Mislim da sam svoj talenat nasledila od njega, naravno i od mame, ali on se više isticao u tome, ona je skrivala svoj talenat. Detinjstvo, nije bilo siromašno, imali smo onoliko koliko nam treba, ništa van toga i preko toga. Moji imaju zemlju, bili su vredni poljoprivrednici, pa se nije oskudevalo u hrani – rekla je Bekuta u emisiji „Premijera vikend specijal“

Ana Bekuta

Ana Bekuta u rodnom Priboju, Printskrin: Youtube/Emisija Premijera

Pevačica i njene sestre pomagale su roditeljima, a leti su imale svoj poseban ritual.

Morali smo pomagati jer je mama radila, tata nije, on je bio zemljoradnik. Nas tri sestre smo funkcionisale kao jedna dobra domaćica. Jedna sestra mi živi u Beogradu, druga u Čačku. Sad kad smo starije shvatile smo kako je naše detinjstvo bilo divno. Tata nam je leti pravio šator, mi smo tu živele od kako grane sunce, pa do polaska u školu – objasnila je pevačica.

 Znam da su moji ponosni, tata mi je to govorio dok je bio živ. Verovatno sam im nešto i dužna, to čovek nikad ne može da izmeri. Koliko god je bilo u mojoj moći, trudila sam se da im priuštim sve što su želeli – navela je Ana.

Ana Bekuta
Bekuta sa svojom đačkom knjižicom ispred škole, Printskrin: Youtube/Emisija Premijera

Bekuta je posetila i osnovnu školu koju je završila, gde su je svi sa oduševljenjem dočekali i uspeli  da pronađu njenu đačku knjižicu.

Ja sam u ovoj školi napravila svoje prve pevačke korake, međutim do 17. godine sebe sam zamišljala kao učiteljicu – rekla je Ana.

telegraf.rs