Za tri start up centra u Užicu, Priboju i Arilju 139 miliona dinara

Ministar Nenad Popović uručio je u četvrtak u Užicu ugovore za izgradnju inivacionih start up centara u Užicu, Priboju i Arilju za koje je Vlada Republike Srbije izdvojila 139 miliona dinara.

Opština Priboj će startup centar realizovati zajedno sa Regionalnom razvojnom agencijom industrijski parkovi iz Priboja.

Kada damo šansu ljudima da kroz ovaj centar razvijaju svoje ideje onda možemo da imamo šansu da privreda bude razvijena, da će znanje pobeđivati i da se nećemo stalno oslanjati da nam pomažu drugi, Vlada ili ministar, a mi da sedimo i čekamo – naveo je predsednik opštine Priboj Lazar Rvović.

Ministar Popović,zadužen inovacije i tehnološki razvoj, istakao je da izgradnjom start up centara Vlada želi da stvori uslove da se mladi inženjeri po završetku studiranja,vrate u Užice, Priboj i Arilje i da osnuju svoje kompanije i umreženi sa ostalim inovacionim preduzetnicima rade za ceo svet.

Vlada Republike Srbije će im obezbediti ne samo prostor, već i najnoviju opremu, umrežiće ih sa ostalim start up centrima u Srbiji a imaće i pravnu, finansijsku, računovodstvenu i marketinšku podršku.Tako ,Vlada će finansirati i mentorstvo,jer želimo da mladi koji imaju ideje uz pomoć mentora da ih pretvore u proizvod koji ima šansu na tržištu – rekao je Popović.

Ministar je rekao i da se nada da će inovacioni start up centri u Užicu, Priboju i Arilju biti uspešni kao i u Beogradu, Novom Sadu u koji upošljavaju hiljadu inženjera koji posluju sa celim svetom.

Otvaranje Regionalnih inovacionih startap centara deo je programa podrške Republike Srbije i resornog Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj. Regionalne inovacione startap centre do sada su dobili Valjevo, Pirot, Kruševac, Gornji Milanovac, Zrenjanin i Čačak.

PP Media/ZoomUE