Uspešan nastup Sportskog saveza Priboja na Sajmu sporta u Beogradu

Trodnevna manifestacija oborila je dosadašnje rekorde po broju učesnika i posetilaca okupivši pod kupolom Beogradskog sajma sve relevantne činioce sportskog života u „zemlji šampiona“, prezentujući vrednosti koje sporta nudi mladima uz prateće programe koji su dali odgovore na inovativne izazove u stručnom i tehnološkom domenu savremenog sporta.

Izuzetno zapažen nastup na Sajmu imao je i Sportski savez Priboja čiji se štand našao u uskom krugu najuspešnijih predstavnika 8 gradova i 6 opština koje su se prezentovale svoje sportske domete i potencijale. Uz multimedijalnu prezentaciju pribojske sportsko-turističke ponude i razvojnih potencijala, pribojska delegacija koju su činili rukovodstvo Opštine i Sportskog saveza, kao i članovi Rafting Asocijacije i reprezentacije Srbije iz Priboja, iskoristila je ovu jedinstvenu priliku da na jednom mestu kontaktira sa predstavnicima najznačajnijih sportskih institucija i organizacija u Srbiji.

Predstavljajući značajna finansijska izdvajanja koje je opština Priboj opredelila za sport i sportsku infrastrukturu, predsednik opštine Lazar Rvović predočio je predstavnicima Ministarstva omladine i sporta i Sportskog saveza Srbije, projektne aktivnosti koje Priboj uz podršku Vlade Srbije i međunarodnih donatora sprovodi na kompletnom programu jačanja obrazovno-omladinsko-sportskih politika, kao značajnom segmentu zaustavljanja negativnih tendencija iseljavanja mladih iz manjih sredina.

Prezentujući izuzetne rezultate koje je podmlađeni sastav Sportskog saveza Priboja postigao u protekle dve godine, predsednik SS Priboja Filip Komarica je istako i značaj umrežavanja sa svim relevantnim činiocima sportskog života Srbije: „Veliko je zadovoljstvo i satisfakcija za pribojski sport, kada nam na jednom ovakvom događaju među najznačajnijim izlagačima u zemlji, odaju priznanje i kvalifikuju nas među nekoliko najuspešnijih Saveza i sportskih sredina u Srbiji, upravo predstavnici resornog Ministarstva, Sportskog saveza Srbije i granskih udruženja sa kojima smo uspešno organizovali u protekloj godini evropsko prvenstvo u raftingu, međunarodnu biciklističku „Trku kroz Srbiju“, 55. MOSI, regionalna takmičenja i značajne sajmove i sportske događaje. Pohvale i poštovanje koje su nam na ovaj način iskazali skoro svi relevantni činioci sportskog organizovanja u Srbiji, jako nam imponuje ali i obavezuje nas da zajedno sa lokalnom samoupravom i sportskim kolektivima u Priboju nastavimo razvojni put i ugradimo sportske vrednosti u sve programe održivog razvoja opštine Priboj i Republike Srbije“ – istakao je Komarica.

Posebnu pažnju na pribojskom štandu i svojevrsnu atrakciju na Sajmu izazvalo je predstavljanje Rafting reprezentacije Srbije, koju čine članovi Rafting kluba „Eko-Lim“ iz Priboja, a koji su kao ženska reprezentacija Srbije bile prvakinje Evrope, dok je muška posada osvojila 6. mesto na prvenstvu Evrope u julu u Banja Luci. Selektor reprezentacije i predsednik Rafting asocijacije Srbije Dejan Puzović, izražavajući zadovoljstvo nastupom i pažnjom koju su mladi rafteri iz Priboja dobili na ovako respektabilnom skupu, zahvalio se i Opštini Priboj i Sportskom savez koji su dali nemerljiv doprinos u razvoju raftinga i postizanju evropski značajnih rezultata, ističući i zahvalnost Zavodu za sport i medicinu i direktoru Goranu Bojović na postignutim dogovorima na Sajmu, da ova ustanova obavi preglede u pripremnom periodu naše rafting reprezentacije za predstojeće Svetsko prvenstvo.

Pribojski portal