Uručene nagrade pobednicima konkursa “Dosta su svetu jedne Šumarice“

U Muzeju “21. oktobar” učenicima osnovih i srednjih škola, učesnicima konkursa manifestacije “Dosta su svetu jedne Šumarice”, uručene su nagrade.

Tema ovogodišnjeg konkursa bila je “Naš pad pretvorio se u let”, preuzeta iz poeme “Pouke iz šume”, književnika Aleksandra Šurbatovića.

Na ovogodišnji konkurs poslato je 729 radova iz osnovnih i srednjih škola Srbije i Republike Srpske. Veći broj, 544 bilo je likovnih, izloženih u holu muzieja.

U kategoriji najmladjih učesnika prva nagrada otišla je u Priboj, Leni Laković, učenici Osnovne škole “Branko Radičević”, najbolja među učenicima od petog do osmog razreda bila je Andrea Papić iz beogradske Osnovne škole “Aleksa Šantić”, a među srednjoškolcima Marija Kucurski iz Gimnazije “Veljko Petrović”, iz Sombora.

I za poeziju i prozu, napisanu na ovu temu, u svakoj kategoriji nagrađeno je po tri autora.

U prvoj je najbolji bio Valjevac Jovan Rajović, iz OŠ “Nada Purić”, drugoj Tadija Kotur iz OŠ “Dušan Jerković” iz Inđije, a trećoj Anastasija Vlašković, učenica Prve kragujevačke gimanazije.

Radovi učesnika biće objavljeni u zborniku, a škola iz koje su učenici bili najaktivniji, Srednja stručna škola u Kragujevcu, pored današnje, imaće priliku da 13. decembra, u Muzeju “21. oktobar”, organizuje još jednu izložbu.

RTK/Pribojski portal