U zgradi MZ Sastavci prostorije MUP-a

U zgradi mesne zajednice Sastavci, koja je rekonstruisana krajem prošle godine, uskoro će biti smešteno i odeljenje Policijske uprave Prijeplje MUPa Srbije, odnosno Policijske stanice Priboj. Ugovor o korišćenju novog prostora, u utorak,8.septembra, potpisali su načelnik Policijske urpave Prijepolje, Siniša Cvijetić i predsednik opštine Priboj, Lazar Rvović, koji su potom i obišli renovirani prostor.

Novi prostor MUP-a Srbije u Sastavcima, kada bude potpuno opremljen, omogućiće građanima šest pribojskih mesnih zajednica preko Uvca, da izvade i lična dokumenta, ideja je da se u perspektivi ovde vrši i registracija vozila, kao što u kancelariji Opštinske uprave Priboj, već mogu da predaju određene zahteve ili izvade neophodna uverenja iz delokruga rada lokalne samouprave, bez odlaska u Priboj, štedeći tako svoje i vreme i novac.

Predsednik opštine Priboj, Lazar Rvović, rekao je ovom prilikom da će lokalna samouprava u budućnosti raditi na stvaranju ovakvih uslova i u drugim mesnim zajednicama.

„Ovo je prilika da našim građanima izađemo u susret, da ljudima koji su ostali na selu olakšamo život i omogućimo brže rešavanje administrativnih potreba, bez dolaska u Opštinsku upravu. Ovde u Sastavcima, ali i ovom kraju, meštani imaju mesnu zajednicu, ambulantu, policiju, odeljenje Opštine, školu, zadrugu, crkvu, kafane i prodavnice, pa nemaju ubuduće razloga da u grad putuju samo radi zadovoljavanja ovih potreba, i tako bi trebali da stvaramo uslove i u centrima gotovo svih mesnih zajednica naše opštine. „, zaključio je predsednik Opštine, Lazar Rvović.

Početkom godine u renoviranom prostoru zgrade MZ Sastavci počela je sa radom kancelarija Opštinske uprave, a zbog pandemije korona virusa, kancelarija MUP-a Srbije, otvorena je nešto kasnije, a uskoro sledi i realizacija novih projekata, čime se sve više usluga javnih ustanova približava žiteljima opštine i u ruralnim sredinama.

U rekonstruisanoj zgradi mesne zajednice Sastavci, za šta je sredstva obezbedila opština Priboj, svoju kancelariju imaće i Mesna zajednica, ali i novoformirana Zemljoradnička zadruga Sastavci, planirana je i Stomatološka ambulanta, kao i sala za sastanke. Namena rekonstruisanih prostorija može biti i promenjena, zavisno od potrebe žitelja MZ Sastavci, ali i drugih mesnih zajednica, koje gravitiraju ka ovom području.

Pribojski Portal