Ozvaničena saradnja beogradskog Partizana i KK Priboj

Priboj bi uskoro mogao da postane regionalni centar za košarku. To je ideja KK Priboj, a svoj doprinos toj zamisli daje i jedan košarkaški velikan – beogradski Partizan.

Buduća dugoročna saradnja dva kluba ozvaničena je u utorak,10. novembra, potpisivanjem ugovora u Priboju. Delegaciju KK Partizan predvodio je Zoran Stevanović, član zlatne generacije beogradskih crno – belih, koja se 1992. godine u duelu sa španskim Huventudom okitila i titulom prvaka Evrope.Pored njega u tu su još bili Željko Vučurović koordinator mlađih selekcija i Dušan Karavesović, sekretar beogradskih crno – belih. Ovom činu, pored Aca Dolaša i Dragoljuba Šalipura, predsednika i sekretara pribojskog kluba, prisustvovao je i Filip Komarica, predsednik Sportskog saveza Priboj.

Sigurani smo da činimo dobru stvar,i za KK Priboj,ali i za Partizan i srpsku košarku. Srbija je zemlja košarke, Priboj grad igre pod obručima već blizu pola veka, a jedni i drugi dali smo velika košarkaška imena,pa je na neki način i logična naša saradnja na razvoju košarke u ovom kraju i pronalaženju novih bisera i budućih asova igre pod obručima – siže je dogovora predstavnika dva kluba.

Delegacija KK Pratizan prisustvovala je i treningu mladih pribojskih košarkaša,koje trenira Siniša Đurović, kako u KK Priboj kažu, jedan od najzaslužniji za uspostavljenu saradnju dva kluba.

Pribojski Portal / GZS