Ovo je ćerka pokojnog DANILA LAZOVIĆA koja izbegava da se pojavljuje u javnosti: „Tata nas je sklonio s asfalta, to je nešto najbolje što je mogao da uradi“

Danilo Lazović istakao se svojim talentom u mnogim ulogama koje je odigrao, a jedna od njih je i uloga čuvenog Šćepana Šćekića u poznatoj seriji „Srećni ljudi“.

Danilo Lazović
Danilo Lazović

Veliki glumac je rođen u Brodarevu, 25. novembra 1951. u radničkoj porodici. Nekoliko godina nakon njegovog rođenja porodica se preselila u Priboj na Limu gde je Danilo završio gimnaziju. Na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu diplomirao je 1974. i iste godine dobio ulogu u popularnoj TV seriji „Otpisani“ posle koje se nižu uloge u brojnim fillmskim i pozorišnim ostvarenjima.

Nasuprot uverenju da voli kafanu, Danilo Lazović je bio porodičan čovek koji je iznad svega volio glumu i svoje najbliže.

Sa suprugom Brankom, rođenom Cetinjankom sreo se slučajno, ali je on onog trena kada je vidio znao da je ona ljubav njegovog života.

Mama i tata upoznali su se na Zlataru 1976. godine. On je sa svojom klasom na tamošnjoj smotri govorio stihove, a ona je sa folklorom stigla sa Cetinja da učestvuje u programu. Danilo je sedeo u bašti hotela, dok su tek pristigle Cetinjanke izlazile iz autobusa. Obratio se Nadi Blam: „Je l` vidiš onu devojku? To će mi biti žena“. Upoznali su se, i to je bilo sve – ispričala je mnogo godina kasnije njegova kćerka Jelena u jednoj emisiji, ističući da je Danilo bio brižan otac.

Na vrhuncu popularnosti, kako bi deca imala što bolje uslove za odrastanje, porodica se iz stana u centru Beograda preselila na Avalu.

Mislim da je to nešto najbolje što je tata mogao da uradi jer nas je sklonio s asfalta, pa su moja braća i sestra umesto da rastu čekajući lift, uživali u prirodi i zdravom detinjstvu – ispričala je njegova ćerka Jelena.

Danilova ćerka
Danilova ćerka

Jedan od najpopularnijih dramskih umetnika nekadašnje Jugoslavije umro je na snimanju serije „Stižu dolari“ 25. marta 2006. godine. Za sobom je, pored ćerke Jelene, ostavio i ćerku Milenu, kao i sinove Vuka i Miloša.

Pribojski Portal / V.M. / Foto: Emil Čonkić