Osnivaju se zdravstveni centri u Prijepolju i Priboju

Uredbom Vlade Srbije o planu mreže zdravstvenih ustanova, predviđeno je osnivanje Zdravstvenog centra Prijepolje, u čijem sastavu će se pored Opšte bolnice Prijepolje i Doma zdravlja Prijepolje, naći i domovi zdravlja Sjenica i Nova Varoš.

Uredba stupa na snagu 30. januara i predviđa da u Zlatiborskom upravnom okrugu postoje Zdravstveni centri Užice, Priboj i Prijepolje. U okviru Zdravstvenog centra Užice naći će se Opšta bolnica Užice i domovi zdravlja u Užicu, Čajetini, Arilju, Bajinoj Bašti, Kosjeriću i Požegi. Zdravstveni centar Užice će tako raspolagati sa 820 posteljnih mesta.

Zdravstveni centar će biti osnovan i u Priboju, a obuhvatiće Opštu bolnicu Priboj i Dom zdravlja Priboj, sa ukupno 110 kreveta.

Zdravstveni centar Prijepolje raspolagaće sa ukupno 230 postelja, i to sa 170 u Prijepolju i po 30 u domovima zdravlja Sjenica i Nova Varoš.

Pored ova tri zdravstvena centra, na području Zlatiborskog okruga postojaće Specijalna bolnica za bolesti štitaste žlezde i bolesti metabolizma „Zlatibor” Čajetina sa 72 ležaja, Zavod za javno zdravlje Užice i Apotekarska ustanova Užice, za grad Užice i opštine: Arilje, Bajina Bašta, Kosjerić, Nova Varoš, Požega, Priboj, Prijepolje, Sjenica i Čajetina.

Aldina Luinović / Pribojski Portal