Očajni otac tri puta pokušao da se otrgne policajcima i skoči u Lim za ćerkom: „Kad nje nema, neka i ja nestanem“

Devojčica K. D. (11) iz Pančeva utopila se, a njeni brat (8) i otac I. D. (48) spasli su se kada je džip BMW, u kome su se nalazili, sleteo u reku Lim u selu Drenova kod Prijepolja.

otac
Otac, Foto: Facebook

Auto je u ledenu vodu upao u četvrtak oko 22 sata, a telo devojčice, posle višesatne potrage, izvučeno je juče oko podneva.

Porodica iz Pančeva bila je na odmoru na Zlataru, a u četvrtak su otišli u obilazak Prijepolja i lokaliteta u tom kraju. Međutim, kada su uveče krenuli ka planini, džip u kome je otac bio sa sinom i ćerkom pod nerazjašnjenim okolnostima prešao je u suprotnu traku, preleteo bedem visok 60 centimetara i survao se u Lim, koji je u tom delu prilično dubok – rekao je izvor iz istrage.

otac utopljene devojčice plače
Otac utopljene devojčice plače, Foto: Zoran Šaponjić

Mališan je uspeo nekako da se izvuče iz automobila i ispliva, a za njim i otac, koji je pokušavao da iz olupine BMW, koja je potonula, iščupa i ćerkicu. Nažalost, to mu nije pošlo za rukom. Policija koja je došla na uviđaj zatekla ga je u hladnoj vodi kako traži ćerku.

Foto: Zoran Šaponjić

Prema rečima očevidaca, oni su u četvrtak po mraku videli dečaka na putu kako doziva pomoć. – „Čiko, ne dajte da se moja seka udavi! Molim te, bože, spasi mi sestru!“, plakao je mališan nasred magistrale. Bio je sav mokar, iznuren i izgreban od trnja. Dali smo mu ćebe da se utopli – kaže vozač, koji je naišao posle nesreće.

izvlačenje auta iz lima
Izvlačenje auta iz Lima, Foto: Zoran Šaponjić

Ronioci Žandarmerije su juče ujutru počeli da tragaju za džipom i devojčicom. – Dečak je policiji uspeo da ispriča da je u trenutku nesreće spavao, kao i da ga je probudila buka, ali da ni sam ne zna kako je izašao iz kola. Pretpostavlja se da je devojčica bila vezana, a ronioci koji su izvukli auto našli su je između prednjih sedišta – ispričao je izvor i nastavio: – U prvoj izjavi koju je dao policiji otac mališana je rekao da se ne seća same nesreće.

potraga za devojčicom
Potraga za devojčicom, Foto: Zoran Šaponjić

Tokom jučerašnje potrage otac je sve vreme stajao pored reke i držao se za glavu. Iz Pančeva je stigla i njegova supruga, sve vreme je bila uplakana. – Joj, meni, kuku meni – ponavljao je očajni otac i zatresao se od bola na obali reke u momentu kada je džip izvučen iz vode, a pored njega su ležali roštilj, plastični sto i stolice, koje su Pančevci poneli na odmor.

Tokom potrage za automobilom i devojčicom, uz vozača I. D. sve vreme je bila policija, koja ga je čuvala. – On je tri puta pokušao da se otrgne policajcima i skoči u Lim za ćerkom

Kad nje nema, neka i ja nestanem, kukao je očajni otac.

Ljudi su ga jedva obuzdavali da se ne baci u kanjon – ispričao je naš izvor.

Slična tragedija

Medicinar stradao u jezeru

Pre desetak dana, nedaleko od mesta tragedije, poginuo je i Bojan K., medicinski radnik iz Užica, koji je autom sleteo u Zlatarskoj jezero. – Neverovatno je da se u oba slučaja dogodilo isto, automobili su probili zemljani bedem koji je tu postavljen iz bezbednosnih razloga – kaže izvor.

Pribojski Portal / Kurir / Foto: Zoran Šaponjić