Najlepša slika sporta Srbije: U Priboju održan Mali sajam sporta

Neki od vas postaće šampioni ,a svi koji se bave sportom biće zdravi i imaće priliku da steknu mnoga prijateljstva – rekao je Štefanek.

Uz pomoć dobrih i vrednih domaćina, čelnika opštine Priboj i vodećih ljudi Sportskog saveza Priboja, napravljena je odlična uvertira za 8. Međunarodni sajam sporta u Beogradu.

Na otvaranju tri grupe PU „Neven Priboj“ mališana izveli su koreografije i razmrdali publiku. A pravo oduševljenje izazvao je spust Rafting kluba Eko Lim koji su čamac sa hotela Lim spustili do publike.

Grad na Limu još jednom je pokazao da je dobar domaćin, a broj dece na gradskom trgu oslikava volju i želju mladih da se bave sportom. Upravo je to misija Sportskog saveza Srbije:

Najlepša slika je upravo ova, veliki broj dece koja se igraju i žele da se oprobaju u što više sportova. Neko od vas postaće upravo šampion, a svi koji se bave sportom biće zdravi i imaće priliku da steknu mnoga prijateljstva – ovim rečima je predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek pozdravio Pribojce i predsedniku Sportskog saveza Priboj Filipu Komarici uručio komplete lopti za škole ove opštine.

Ispred domaćina prisutne je pozdravio Boris Mrdović predsednik SO Priboj i zahvalio se SSS na velikoj časti ukazanoj opštini da organizuje ovakvu sportsku manifestaciju.

Direktor Republičkog zavoda za sport i medicinu sporta Goran Bojović, rođeni Pribojac, sa posebnom emocijom i ponosom pozdravio je okupljene i još jednom istakao da Priboj ima veliki potencijal a mladi u Priboju da grabe krupnim koracima ka velikim sportskim rezultatima.

Na Sajmu je učestvovalo 17 klubova i preko 800 sportista, prikazani su sportovi od planinarstva, raftinga, borilačkih i dvoranskih sportova, a mališani iz svih seoskih škola i neki iz onih u centru su se od terena do terena sa velikom radošću šetali i družili se. Aktuelni olimpijski šampion i predsednik SSS Davor Štefanek fotografisao se sa decom i družio sa njima, a pozvao je i sve mališane da dođu u Beograd na Sajam sporta i vide kompletnu sliku sporta u Srbiji.