Iva Ilinčić, pobednica Dana Danila Lazovića, dala izjavu o slučaju Aleksić

Juče je Glumica Beogradskog dramskog pozorišta Iva Ilinčić, koja je zajedno sa još tri devojke, prijavila policiji učitelja glume Miroslava Miku Aleksića za seksualno zlostavljanje, izašla je sa saslušanja u tužilaštvu nakon četiri sata davanja iskaza.

Posetioci, šestog po redu, festivala Dani DanilaLazovića, koji se u Priboju tradicionalno održava svake godine u čast velikana našeg glumišta, pamte Ivin pobednički nastup kao izuzetno emotivan. Govorila je pesmu Brane Petrovića, Svetlost Iznenada. Ona je prva pobednica u istoriji ovog festivala koja je, od strane žirija, osvojila maksimalnih 50 bodova.

Iva Ilinčić pobednica festivala u Priboju, Dani Danila Lazovića 2018. godina

“Iva je opisala sve kroz šta je prolazila tih godina. Tražili su joj da ispriča sve čega se seća i to je bio najteži deo saslušanja. Mislimo da je veoma važno što je još u ovoj fazi postupka njen iskaz uzet i fiksiran, što na dalje predstavlja dokaz da se po tome postupa” rekao je Jugoslav Tintor, jedan od njenih advokata.

Ivin otac Srđan Ilinčić je angažovao više advokata, i sa njima došao u Palatu pravde, a potom izašao, jer nje njegova ćerka to tražila od njega.

Iva nije želela da daje izjave za medije.

Pribojski Portal / Priboj033