Goran Janković: Kroz dualno obrazovanje dobili smo stručne i mlade kadrove

Svake godine deset do dvanaest srednjoškolaca regrutujemo u obuke u trajanju od tri do četiri godine i to je skoro već deset godina praksa u našoj kompaniji,kaže Goran Janković, vlasnik kompanije Inmold.

„Iskustva su odlična, mnogo je lakše mlade ljude na vreme obučiti jer mnogo brže uče i veoma je mali broj onih koji se iz nekog razloga ne odluče da se vrate.

Foto: GZS

Devedeset odsto onih koji su znanje sticali ovde su radnici naše kompanije. Dobri, vredni i pametni ljudi koji su stekli veštine na vreme kroz sistem dualnog obrazovanja.

Foto: GZS

Prezadovoljan sam jer zaposleni koji ovde rade u proseku imaju 29. godina što budućnost kompanije koja trenutno ima blizu 300 radnika čini sigurnijom i dosta lepšom , kaže vlasnik kompanije Inmold Goran Janković.

On dodaje da će učenicima srednjih tehničkih škola iz Požege, Kosjerića i Užica koji su u sistemu dualnog obrazovanja uskoro pridružiti i osmoro đaka iz Priboja koji su završni razredi i koji će nakon obuke imati mogućnost da se zaposle u kompaniji Inmold u Priboju.

Foto: GZS

Pribojski Portal / GZS