Donacije fudbalskog reprezentativca Aleksandra Prijovića zavičaju

Da se koreni ne zaboravljaju, najbolja potvrda je srpski reprezentativac u fudblau Aleksandar Prijović. Iako je rođen u Švajcarskoj, Priboj je njegov zavičaj a Srbija zemlja u srcu. Sa državnim grbom na grudima, i odlučujućim golom protiv Gruzije, ušao je u istoriju i odveo voljenu zemlju na svetsku smotru fudbala.

Sa fudbalskom bubamarom se druži od malih nogu, od pionira u rodnom Sant Galenu, nosio je dres kadetske i omladinske reprezentacije Srbije, pa mlade reprezentacije Švajcarske, ali je srce odlučilo da ipak obuče dres A selekcije sa grbom svoje Srbije.

A pauzu, izazavnau epidemojom virusa korona, provodi u svojoj zemlji i pokazuje svoje moralne i ljudske kvalitete, koji u osnovi imaju, onu dobro poznatu našu domaćinsku, pribojsku nit.

Na početku pandemije, Prijović je Bolnici i Domu zdravlja Priboj, donirao tehničku robu, medicinsku i zaštitnu opremu u vrednosti od 10 hiljada evra, a ovih dana donacija je stigla i čuvarima javnog reda i mira, policiji ove zemlje. Stanici policije Priboj preko Policijskog sindikata Srbije, odnosno sindikalne grupe Priboj, uručio je značajnu finasijsku pomoć za nabavku računarske i druge neophodne opreme i kancelarijskog nameštaja.

Za učinjeno humano delo, reči zahvalnosti priznanja. Zahvalnica u ime pacijenata i zdravstvenih radnika Priboja, a u policijskom sindikatu Srbije za Prijovićevo dobro delo, odgovorili su takođe adekvatnim priznanjima.

Plaketu zahvalnosti fubalskom asu uručio je Ivan Gudurić, član UO PSS i Sindikalne grupe Priboj, a legitimaciju počasnog člana Policijskog sindikata Srbije, Veljko Mijailović, predsednik ovog sindikata u Srbiji.

“Drago mi je ako sam ovom donacijom svoje sugrađane u Priboju učinio još sigurnijima, a čuvarima javnog reda i mira koliko toliko poboljšao uslove rada. Ova priznanja će mi biti najbolji podstrek i za nove humane akcije”, izjavio je Prijović.

Srpski reprezetativac je velikom donacijom tehničke opreme policiji PS Priboj, nastavio dugogodišnju humanitarnu misiju pomoći deci iz Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine Beograd u Zvečanskoj ulici, kao i pružanjem finasijske pomoći socijalno ugroženim građanima Srbije od Uba, preko Beograda do Priboja, stoji između ostalog u saopštenju Policijskog sindikata Srbije.

Aleksandar Prijović, uz veliko i humano srce, ima i veliko fudbalsko umeće. Sa 16 godina zaigrao je u italijanskoj Seriji A, igrao je u Parmi, a potom je promenio mnogo klubova od Derbi kauntija, Siona, Lozane, Boluspora. Sa grčkim PAOK bio je prvak ove zemlje i u 2017 / 2018. bio najbolji strelac grčke lige. Trenutni ugovor ima sa arapskim Al Itihadoom, a mnogi ga već vide u dresu jednog od večitih rivala, a njegova želja je, kaže, da fudbalsku karijeru završi pribojskom FAP-u.

Pribojski Portal / GZS